Vanaf wanneer beginnen met "alleen leren zijn" en hoe beginnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Katja&LinkKatja&Link

honden foto van Katja&Link

Hai allemaal!

Onze pup is sinds zondag bij ons en is nu 7 weken en 3 daagjes. Eigenlijk gaat het allemaal erg goed.. Ze doet eigenlijk altijd alles al netjes buiten, kan heerlijk zelf spelen, is gek op aandacht en pakt overdag goed haar rust. S'nachts slaapt ze in de bench en laat ik haar 's nachts 1x uit.

Nu mijn vragen. Ik slaap nu naast haar op de bank, wanneer en hoe kan ik weer in mijn bed boven gaan slapen, en dat zij dus beneden blijft.

En vanaf wanneer kan ik haar gaan leren alleen te blijven? En moet ze dan in de bench?

We hebben in totaal 5 weken vrij om dit aan te leren, daarna zal ze op sommige dagen een paar uurtjes alleen moeten zijn.


Graag jullie hulp en advies! :-)



Groetjes Katja en een pootje van Luna!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vanaf wanneer beginnen met "alleen leren zijn" en hoe beginnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jannyjanny 3 doggies

honden foto van janny

ja met wat brokjes debench lateen verkenen dan steeds op bouwen maar laat haar niet de heledag erin dan kan jij straks proberen boven te slapen succes

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik zou dr al mee beginnen.. ik zal vertellen wat wij hebben gedaan..

dag 1 en 2 bij ons op de kamer.. dag 3 op de bank toen ze ging piepen in de nacht..en dag 4 gewoon alleen..en nog nooit last gehad..
Wij hebben haar ook nooit in de nacht uitgelaten..maar ze is ook nooit wakker geworden en heeft nooit in dr bench geplast

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

Misschien kun je de eerste deel van de nacht boven slapen. je blijft dan beneden in de huiskamer tot ze slaapt, evt een zacht muziekje en nachtlampje aanlaten en dan zelf boven gaan slapen. Ik zou dan de wekker zetten op 3 uur om haar te laten plassen, verder géén aandacht geven en meteen je hondje in de bench doen....daarna kun jij ook verder slapen op de bank tot ze s'morgens moet plassen. als dit een of twee nachten goed gaat dan slaap je de tweede gedeelte van de nacht ook boven.
Ik zelf zou kiezen om zelf altijd de wekker te zetten om haar te laten plassen, als ze zelf moet aangeven dat ze moet dan worden ze vaak pas later zindelijk in de nacht.
onze pup plaste met 7,5 week: 11 uur, 13 uur en 3.30 uur en 6.30 uur.
met 9 weken: 11 uur, 3.00 en 6.30
met 10 weken: 12 uur en 6.30 uur
nu met 11 en 12 weken: 11 uur tot 7.00 uur.
dus het gaat vaak ineens heel snel :-D

overdag zou ik haar op vaste tijden in de bench zetten, als ze gespeeld heeft, eten op heeft, geplast en gepoep heeft...dan is het slaaptijd.
in het begin blijf je in de buurt van de bench, daarna loop je een keer wat verder weg, dan kun je naar boven, naar buiten en tenslotte ook weg ;-)
ik doe altijd de tv aan zodat het niet ineens stil is en ik leg een veilig botje in de bench zodat ze wat de doen heeft als ze wel even wakker is.
de bench pas open doen als ze stil is,niet te blij doen als ze uit de bench gaat, en soms deed ik het deurtje al open als ze sliep zodat ze ervaarde dat ze niet altijd opgesloten zat.

succes :-)

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy 3 doggies

honden foto van Sherilyn en Jazzy

je kant volgens mij het beste gelijk beginnen met het aanleren van alleen blijven

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Zie encyclopedie aan de linkerkant van de pagina..

Succes.. ;-)

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

Ik zou er zo snel mogelijk mee beginnen, heel simpel in het begin met even in de bench deurtje dicht en een snoepje geven.

volgende stap, even naar de wc :-)
en dat steeds uitbouwen en pas de kamer in komen als ze stil is.
als dat goed gaat even naar buiten de voordeur sluiten en na paar minuutjes weer terugkomen.

Als je het met kleine stapjes uitbouwt is het niet iets engs en wordt het snel gewoon voor haar dat je af en toe even weg ben.
Niet te grote stappen want angst zit er snel in.

over 'snachts kan ik je geen advies geven. Ik heb nooit beneden geslapen of Bink bij ons, (ook onze vorige hond niet) gewoon gelijk in de woonkamer in zijn hokje dat is altijd goed gegaan. maar is niet hoe de meesten dat hier doen , zij kunnen je daar beter advies over geven.

honden page profiel Katja&LinkKatja&Link

honden foto van Katja&Link

Bedankt voor jullie reaties en adviezen!

Mariaa bedankt voor je schema, onze pup heeft ook ongeveer die plastijden nu met 7,5 week. Ik zat er inderdaad zelf ook aan te denken om te beginnen met 1 nachtdeel in bed te slapen.

En alleen leren zijn is het handigste dus als ze in de bench zit.. dit moeten we dan overdag wat meer gaan stimuleren, ze gaat er uit zichzelf niet in slapen overdag.

En moet ze dan perse slapen als ik dan even weg loop of juist als ze wakker is? En dan gewoon snel weer terugkomen of pas als ze niet meer piept?

honden page profiel JantineJantine 3 doggies

honden foto van Jantine

Ik heb mijn Bink nooit in de bench gedaan. Hij is met 4 maanden bij mij gekomen vanuit het asiel en na een paar dagen liet ik hem voor het eerst even een kwartiertje alleen. Met weggaan heb ik gewoon Bink alleen binnen gelaten, hooguit even houdoe Bink geroepen. Eerst voor even de container buitenzetten. Daarna even op en neer naar de supermarkt en zo langzaam aan opbouwen. Ik heb hem altijd kluifjes en kauwstokken gegeven om hem iets te doen te geven. Hij kan nu 5 uur alleen binnen zijn en doet absoluut niets vernielen. (tot nu toe want hij is vreselijk aan het puberen)
Als hij niet binnen wilt komen dan blijft hij maar buiten. Hij kan de schuur in lopen waar een bedje staat met een matras en een dekentje voor hem.

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

ik heb alle variaties tegelijk getraint: Dus in het zicht zitten ( zonder haar aan te kijken) en als ze in slaap valt en zorgen dat je weer in het zicht bent als ze wakker word ( dat geeft vertrouwen) Of in de huiskamer "rommelen" zodat ze mij wel hoort maar dat ze ook leert om "zelf" in slaap te vallen zonder dat ze me ziet. Maar ook als ze slaapt zachtjes het deurtje opzetten zodat ze als ze wakker is ineens "ondekt" dat ze er ook zelf weer uit kan ;-) Toen dit goed ging heb ik wat dingen uitgebouwd: zelf in slaap laten vallen als ik boven was. Of als ze wakker is haar in de bench laten, dan bleef ik wel in de buurt zitten om haar te "ondersteunen" zonder haar aandacht te geven, soms piepte ze dan even maar als ze me zag dan viel ze later vaak weer in slaap.

Nu is ze 12 weken en kan ze van 12.30 tot 16.00 uur de in de bench zonder problemen. Ik ben nu eigenlijk nog thuis maar ik hou dit schema aan om haar dit te leren voor als ik straks werken ben. Ze slaapt deze tijden dan grotendeels maar ze is soms ook even wakker en weet dan dan zze er niet uit mag. Ik ben deze tijden in huis,boven,tuin,boodschappen doen etc

succes

honden page profiel Katja&LinkKatja&Link

honden foto van Katja&Link

Maar het alleen leren zelf, in kleinste stapjes dat is duidelijk. Maar moet ze dan in wakker zijn in de bench of slapen (maar dan merkt ze het niet eens?)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

mijn man heeft ook 3 nachten op de bank geslapen voor tank en daarna in zijn bench.en er dan s'nachts uit om te laten plassen.

als je haar overdag in de bench wilt leren alleen te zijn doe dit wel als ze wakker is anders krijg je een schrikreactie en raakt ze in paniek.

begin ermee als je met haar hebt gewandeld en dan in de bench en doe ondertussen iets in een andere ruimte en zo opbouwen.
veel succes met je pup ;-)

honden page profiel Katja&LinkKatja&Link

honden foto van Katja&Link

Wij hebben nu nog 4 weken vrij voor haar, maar daarna zal ze een paar uurtjes alleen thuis moeten blijven. Dan is ze 12 weken.. vind dat nog zo jong om dan al los in huis te kunnen. Dus ze zal in de bench moeten (als dit goed gaat keuken of gang erbij)

Maar als ik haar overdag in de bench doe gaat ze ook erg piepen als ik nog gewoon tegenover haar op de bank zit.

Moet dit dan eerst verbeteren? Of gewoon erin doen en weggaan (dan zal ze een tijdje piepen/blaffen) en dan terugkomen als ze stil is?

Ze speelt ook nooit in de bench, als ze het piepen opgeeft gaat ze slapen..

Sorry voor mijn vele vragen, maar ben zo bang dat ik het fout doe en dat het dan nog moeilijk word om haar alleen te zijn aan te leren..

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Missy piepte ook wel eens als we zaten te eten en ik deed haar in de bench om te oefenen..maarja ze moeten het toch leren.. je moet het uiteraard niet te gek laten worde..maar het kan best na 5 minuten over zijn en dat ze dan gaan slapen..

Kan je geen speelgoed in haar bench leggen of een speeltje of iets?

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Wij hebben onze kleine jongen vanaf dag één meteen 's nachts alleen in zijn ren gelaten. Hij heeft zo goed als de hele nacht de boel bij elkaar gejankt met een hele kleine tussenstop van ongeveer 1 uur. ( we hadden de buren van te voren al ingelicht) De volgende nacht ging het al beter en heeft hij alleen een uurtje midden in de nacht gejankt. Nacht 3 was het over en heeft hij tot half zes smorgens door geslapen. Deze dagen hebben wij hem overdag na het spelen of na het eten ook in de ren gezet om te gaan slapen. In het begin vond hij het niks en ging als een malloot te keer. Wij negeerde dit gewoon en uiteindelijk gaf hij het op en viel in slaap. Later besefte hij dat als hij de ren in moest, dat het slaaptijd was en gaf dit geen problemen meer.

Na een korte week zijn we voor het eerst op het moment dat hij diep in slaap was een uurtje weg gegaan en hebben de webcam op hem gericht, zodat we na de hand konden kijken hoe hij het gedaan had. Hij heeft het hele uur door geslapen. Zo zijn we het weg gaan langzaam op gaan bouwen met steeds een half uurtje erbij. Nu is hij 8 maanden oud en kunnen we hem prima ongeveer een uurtje of 6 alleen laten. Dit komt echter maar af en toe voor.

honden page profiel Katja&LinkKatja&Link

honden foto van Katja&Link

Ze heeft speeltjes in d bench, maar in de bench kijkt ze er niet naar om..

Naja ze ligt er nu in te slapen en dan kan ik wel even weg want dan merkt ze het toch niet.. mja..

Dus gewoon een keer in de bench doen en gelijk weggaan.. en als ze dan stil is terug komen?

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Nee dat zou ik niet doen.. want wat als ze merkt dat je er niet bent..gaat ze denk ik wel piepen.. ze moet zich er eerst veilig voelen..
Je kan haar als je bijv naar boven moet ofzo toch ook lekker loslaten lopen.. dan weet je gelijk wat ze doet..

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Op zich is het wel goed dat ze niet om kijkt naar de speeltjes in haar bench. Dat betekend dat ze het als een rustplek ziet.

Maar inderdaad, ik zou ze gewoon in de bench doen en gelijk weg gaan en als ze stil is terug komen. Ik zou dit alleen niet te lang laten duren. Hoog uit een half uurtje of zo. Dan rustig binnen komen. Eerst je eigen ding doen ( jas uit, tas weg, dat soort dingen) en ze er dan pas uit laten. Dan kun je even met haar spelen als beloning omdat ze goed op het huisje heeft gepast. :-D

Daarna kun je de tijd op bouwen. Overdag kun je ook gewoon iets in een andere kamer gaan doen en haar dan in de bench zetten en dan precies het zelfde: als ze stil is, terug komen.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Gewoon zo vroeg mogelijk mee beginnen. Beer heeft na 2 nachtjes al in zijn eigen bench geslapen (ging wel 5 minuutjes piepen aan vooraf maar gewoon volhouden) hij sliep de 2 dagen dat hij net bij ons was namelijk op de slaapkamer.

Hij had alleen s'ochtends m 6uur dat hij even een plasje moest doen en daarna direct terug in de bench, maarja dat wou meneer niet, die zette 't op gillen als ik weg liep. Dus daar moest ik nog even bij blijven totdat hij in slaap viel.

En 't alleen blijven, dat heb ik niet echt getraind want beer vond het gewoon goed dat wij weg gingen. Hij heeft ook nooit gepiept en ligt altijd nog heerlijk te slapen als ik terug kom van mijn afpsraak. Dus wat dat betreft heb ik heel veel geluk gehad :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vanaf wanneer beginnen met "alleen leren zijn" en hoe beginnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^